10.. 9.. 8.. WACHT!

Wij sturen u natuurlijk niet zonder goede voornemens het nieuwe jaar in! Je weet inmiddels wel dat gezond eten en meer bewegen hoog aan elk lijstje staat, maar waar kunnen we in 2016 rekening mee houden als het gaat om webshops en websites? Wij brengen je graag op de hoogte van de trends welke je niet mag missen!

1.Fris het nieuwe jaar in?
Nee, dat is dit jaar juist niet wat we gaan doen. Waar we voorheen veel spraken over het gebruik van frisse kleuren bij een webshop of website is het nu juist de trend om wat meer edgy kleuren te gebruiken. Je zou denken dat het in eerste instantie geen sprekende kleuren zijn maar juist omdat ze zo anders zijn spreken ze bezoekers aan en blijft de website of shop hierdoor automatisch in het geheugen hangen. Wees uniek en durf vooral te spelen met kleurgebruik.

 

2. Buiten de lijntjes kleuren!
Ik wil graag een strakke website hebben met frisse kleuren! Iets wat wij vaak horen wanneer wij een brainstormsessie hebben met een klant. De frisse kleuren hebben we daarnet al even besproken, dus wat dat betreft weet je wat je te doen staat.
Wanneer je vraagt wat de klant zélf het meeste aanspreekt dan zul je versteld staan van de creatieve gedachten die plots tevoorschijn zullen komen. Je kent vast de uitdrukking wel.
“Als de burgemeester in de sloot springt doe jij dat dan ook?”
Iets wat de massa doet hoeft niet per definitie goed te werken voor jouw website of webshop.
Jij begrijpt het beste wat je wil uitstralen met je product of dienst en weet ook precies wat hierbij past als we kijken naar design. Waar iedereen graag werkt met strakke lijnen en posities die voor de hand liggen willen wij jou juist uitdagen om hier een totaal andere weg mee in te slaan.
Tekstuele pagina’s zijn nu eenmaal vrij saai, let’s pimp it up! Je zult zien dat ook een totaal verrassende indeling zal blijven hangen bij de bezoekers.
Op deze manier heb je zonder een schreeuwend drukke website toch de volledige aandacht!  En dat is nu precies wat we willen!

 

3. Slide hot or not?
We zien hem bij bijna bij iedere website of webshop terug, de slideshow. Variërend van 2 tot 10 foto’s probeert iedereen massaal te laten zien wat voor producten of diensten ze aanbieden. Eigenlijk weet iedereen van te voren dat nooit alle foto’s ook daadwerkelijk bekeken gaan worden door de bezoeker.
Waarom kunnen we dan niet alles tegelijk laten zien in 1 afbeelding? Misschien dat de afbeelding niet direct al je specialiteiten omvat maar dit kan ook ondersteunt worden door middel van een kort stukje tekst. We blijven het zeggen, less is more. Internetgebruikers willen graag verrast maar dan het liefst wel op een makkelijke manier waar ze zo min mogelijk moeite voor hoeven te doen.

 

4. Pop it up!
Om nog even verder in te haken op het ontzorgen van de bezoekers hebben we ook nog de volgende tip. Bezoekers hebben er een hekel aan wanneer ze verdwalen op een website of het idee hebben dat ze 6 keer op een button moeten klikken voor hij uiteindelijk doorlinkt naar de volgende pagina. Alles bij een website of webshop moet daarom super duidelijk worden neergezet. Door bijvoorbeeld mouse-overs te gebruiken zien bezoekers waar zij zich op dit moment bevinden op de website. Laat een button wat oplichten of iets vergroten wanneer je met de muis op de button klikt. Zorg ervoor dat de bezoeker direct resultaat ziet van handelingen zodat ze het idee hebben dat de website of webshop snel inspeelt op hun behoeften. Ze linken dit dan ook weer direct aan de product of dienst, als de site goed is, dan is het product of de aangeboden dienst dat natuurlijk ook!

Heb je nog geen webshop of website maar zou je dit wel graag direct goed willen aanpakken in het jaar 2016? Schakel de hulp van BURO210 dan in en wij zorgen ervoor dat geen enkele trend aan jouw neus voorbij zal gaan.

Waren bovenstaande tips jou al bekend en zou je graag nog meer tips van ons willen hebben, dat kan natuurlijk ook! Neem snel contact op zodat we samen de mogelijkheden voor jou kunnen bekijken!

Wij wensen jou alvast hele fijne dagen toe en een ontzettend succesvol online 2016!

Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!

 

VOOR BURO210 IS DE ONLINE WERELD APPELTJE-EITJE.