Bingen, het nieuwe Googelen? Een blog over zoekmachines!

Google, er is al ontzettend veel over gezegd en geschreven. Sommige mensen weten het misschien niet eens maarrrrr: Google is niet de enige zoekmachine. Er zijn een paar andere zoekmachines die de moeite waard zijn om eens te bekijken. In dit blog vind je meer informatie over andere zoekmachines dan Google!

Bing
Bing is onderdeel van Microsoft en we zien dat Bing steeds een beetje meer marktaandeel wint. Bing is dus een van de zoekmachines die als alternatief gebruikt kan worden! Ongeveer 1 op de 8 zoekopdrachten gaat tegenwoordig via Bing. Deze zoekmachine is dus een serieuze speler die steeds meer terrein wint ten opzichte van Google. Dat Bing de laatste jaren zo groeit, heeft een paar oorzaken:

  1. Microsoft maakt standaard gebruik van Bing. Iedereen die Windows 10 gebruikt is het misschien wel opgevallen: de zoekopdrachten binnen Windows 10 gaan via Bing. Windows 10 is erg populair. Op ongeveer 1 van de 5 computers staat Windows 10 geïnstalleerd en die groei zal door blijven gaan. Microsoft heeft als doel om Windows 10 op één miljard apparaten te krijgen! Dat betekent dat Bing dan op één miljard apparaten staat, dat zal het marktaandeel van Bing zeker ten goede komen!
  2. De integratie van Bing in iOS. iOS is het besturingssysteem van de iPhone en iPad. Bing is hierin opgenomen. Google en Apple zijn geen beste vrienden en dus is Apple opzoek naar andere zoekmachines, Bing lijkt een uitstekende vervanger.
  3. Yahoo! en Bing werken samen. Iedereen die iets op Yahoo! zoekt krijgt dezelfde resultaten te zien als iemand die iets opzoekt in Bing. De zoekresultaten van Bing worden namelijk in Yahoo! gebruikt.
  4. Smartphones van Windows. Ook hier geldt: Microsoft is de eigenaar van Windows en Bing. Elke Windows Phone maakt dus standaard gebruik van Bing. Er gaan geruchten over een nieuwe Windows Phone en die zal dus gebruik maken van Bing.

Bing is dus een serieuze partij en naar alle verwachting zal Bing verder blijven doorgroeien ten kosten van Google.

 

DuckDuckGo
De tweede zoekmachine is DuckDuckGo. DuckDuckGo is de snelst groeiende zoekmachine van dit moment. Dat heeft een hele duidelijke reden: privacy. Waar algemeen bekend is dat Google alles wat je doet opslaat en monitort, is dat bij DuckDuckGo anders. DuckDuckGo maakt geen gebruikersprofiel aan als je de zoekmachine gebruikt. Je zoekopdrachten worden niet opgeslagen en geregistreerd. Dat zorgt er ook nog eens voor dat je als gebruiker onafhankelijke resultaten te zien krijgt. Veel mensen houden wel van een beetje privacy en dat zorgt voor de groei van DuckDuckGo.

DuckDuckGo wordt gebruikt in veel browsers. Zo kun je ervoor kiezen om DuckDuckGo in te stellen als standaard zoekmachine in Safari en iOS. Ook gebruikers van Mozilla Firefox kunnen DuckDuckGo instellen als standaard zoekmachine.

 

Yahoo!
De laatste zoekmachine die we bespreken is Yahoo! deze zoekmachine kwam net al even kort aan bod. Yahoo! is een partner van Bing. Iedereen die iets opzoekt op Yahoo! krijgt resultaten te zien van Bing. Deze twee zoekmachines werken samen en dat zorgt voor een sterkere positie tegenover Google.

Op dit moment is Google nog heer en meester als het aankomt op zoekvolume en aantal gebruikers. Toch raden we aan om eens te kijken naar de mogelijkheden voor online marketing binnen Bing of DuckDuckGO.

Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!

 

Kim

online marketeer

kim@buro210.nl

VOOR BURO210 IS DE ONLINE WERELD APPELTJE-EITJE.