Een fout hoeft geen probleem te zijn

Soms komt het weleens voor dat de bezoeker van jouw website op een 404 errorpagina terecht komt, dan is het belangrijk dat je een goede en gebruiksvriendelijke 404 errorpagina hebt. Zo’n simpele ‘deze pagina bestaat niet’-melding is natuurlijk niet leuk om te laten zien en past misschien ook niet in de stijl van jouw website. In deze blogpost leggen wij jou alles uit over een 404 errorpagina!

Wat is dat nou?
Een 404 errorpagina is een pagina die de bezoeker krijgt wanneer een URL niet meer bestaat of wanneer deze verkeerd is ingevuld. Eigenlijk is het een soort foutmelding en dat wil je je bezoekers het liefst niet laten zien natuurlijk. Daarom is het slim om een leuke, gebruiksvriendelijke 404 errorpagina te maken.

 

Hoe komt de bezoeker op een 404 errorpagina?
De bezoeker van jouw website kan op een 404 errorpagina komen doordat de bezoeker bijvoorbeeld een verkeerde url intypt. Het kan ook zijn dat de bezoeker op een link klikt die niet meer bestaat of dat de bezoeker op een pagina klikt die verplaatst is.

 

Een 404 errorpagina maken.
Nou, hoe maak je zo’n 404 errorpagina? Daar kunnen wij je mee helpen!

Omdat je bezoeker niet heeft gevonden wat hij/zij zocht, wil je diegene natuurlijk verder helpen. Door een zoekveld aan te bieden op je 404 errorpagina kan de bezoeker snel en gemakkelijk opnieuw zoeken.

Ook kan je de bezoeker terugsturen naar de homepagina van je website. Zo kan de bezoeker verder zoeken naar waar hij/zij naar opzoek was.

Dit voorkomt dat de bezoeker de weg niet meer terug kan vinden en de website wegklikt.

Een 404 errorpagina moet natuurlijk gebruiksvriendelijk zijn, maar je kan de pagina zo gek maken als je zelf wilt! Voeg er iets grappigs aan toe en maak ‘m in de stijl van je website. Klik hier om te zien hoe wij onze 404 errorpagina hebben opgemaakt.

Ook hier kunnen wij je mee helpen! Heb je nog geen 404 errorpagina of wil je graag jouw pagina een upgrade geven? Klik dan op onderstaande button om contact met ons op te nemen!

Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!

 

OOK ONLINE WEGWIJS RAKEN? NEEM CONTACT OP!