Met de juiste webshop extensies verbeter jij heel gemakkelijk je webshop!

Met de juiste tools kun je jouw webshop nog beter en efficiënter inrichten! Dat scheelt veel werk en zorgt ervoor dat je bezoekers een prettige ervaring hebben in jouw webshop. Die tools zijn beschikbaar in de vorm van extensies. Webshop extensies zijn aanvullingen aan de software. Hier vind je meer informatie over extensies die het beheer van de webshop makkelijker maken of bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid voor bezoekers.

Maak een beter rapport!
Door de webshop kun je een rapportage laten maken. Helaas zijn de standaard rapportages meestal een beetje beknopt. Er staat er weinig informatie in deze rapportages. Dat is zonde want van een goede rapportage kun je veel leren! Met de juiste webshop extensie krijg je een veel uitgebreidere rapportage. Deze webshop extensies zorgen ervoor dat je de verkopen in je webshop veel nauwkeuriger kan analyseren. Als je in de rapportages opvallende gebeurtenissen ziet kun je hier gemakkelijk op inspelen!

 

Help met zoeken
Als je in een kledingwinkel geen broek kan vinden ga je eventjes vragen aan het personeel waar de broeken liggen. Dat is in een webshop wel anders, daar kun je niet even naar het personeel lopen. Als bezoeker ga je eventjes naar de zoekbalk van de webshop. Die zoekbalk moet daarom zo efficiënt mogelijk zijn. Met een extensie kun je ervoor zorgen dat je zoekbalk zijn resultaten duidelijker weergeeft. De zoekbalk geeft direct resultaten weer in een drop down menu. Zo zien bezoekers heel snel of ze de goede zoekopdracht invoeren, of dat ze iets anders moeten proberen. Het drop down menu verschijnt direct onder de zoekbalk en filter direct alle resultaten.

 

Waar wonen je klanten?
Om het mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken staat de kassa op een handige plek in de winkel. Het proces wordt zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om ervoor te zorgen dat niemand bij de kassa afhaakt. In een webshop kun je het je klanten ook gemakkelijker maken om af te rekenen. Zo is er bijvoorbeeld een extensie die ervoor zorgt dat je klanten minder hoeven in te vullen. Een automatische postcode check zorgt er bijvoorbeeld voor dat de klanten alleen hun postcode en huisnummer in hoeven te vullen. Automatisch wordt dan het adres ingevuld. Dat zorgt voor een lager uitvalpercentage en voor meer conversie.

Deze postcode extensie is ook nog eens een hele goede manier om iemands postcode te controleren. Het gebeurt namelijk regelmatig dat iemand een verkeerd adres intypt. Het pakketje wordt dan naar een verkeerd adres gestuurd en blijft ergens rond zwerven voordat het weer terug komt bij de webshop. Zonde als je achter het juiste adres van je klanten aan moet gaan!

 

Een nieuw product!
Een nieuw product is in een normale winkel snel neergelegd en uitgestald. Bij een webshop kan dit soms wat lang duren, je moet veel instellen om het nieuwe product in de webshop te krijgen. Het product moet in de goede categorie, in het juiste menu en alle gegevens moeten gekoppeld worden. Gelukkig bestaat er een extensie die het extra eenvoudig maakt om nieuwe producten toe te voegen. Dat scheelt veel tijd en het is overzichtelijk. Dus zet snel de nieuwste producten op je webshop. Met de goede webshop extensie is dat bijna net zo gemakkelijk als in een echte winkel! Verkopen maar!

 

Houd de call to action in beeld!
Voor de meeste producten en op de meeste pagina’s moet je even scrollen. Wanneer je dan onderaan de pagina bent is de bestelknop helemaal uit beeld verdwenen. De knop staat ergens bovenaan de pagina en daar scrolt niet iedereen weer naar terug. Er is een webshop extensie die ervoor zorgt dat de bestelknop altijd in beeld blijft. Dat zorgt ervoor dat iemand die de moeite heeft genomen om de pagina tot onderaan te lezen de call to action button niet uit het oog verliest.

 

Maak je facturen mooi en overzichtelijk
In alle paperassen is een klein beetje overzicht wel handig. Als al je facturen en pakbonnen een duidelijke structuur hebben kan dat veel overzicht geven. Met de juiste extensie zorg je ervoor dat alle facturen en pakbonnen in PDF worden opgemaakt. Handige en duidelijke formulieren die uitblinken in gebruiksgemak!

Dit zijn hele kleine stapjes, maar ze zorgen er samen voor dat je webshop heel gebruiksvriendelijk en efficiënt en professioneel wordt! Ga dus lekker aan de slag met het grote aanbod aan verschillende extensies!  Heb je geen idee welke extensies je moet gebruiken of hoe je ze moet installeren? Neem dan eventjes contact met ons op om erachter te komen welke webshop extensies we kunnen installeren in jouw webshop!

Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!

 

VOOR BURO210 IS DE ONLINE WERELD APPELTJE-EITJE.