Het belang van een gebruiksvriendelijke website

Tegenwoordig speelt bijna alles zich online af. Als iemand iets moet opzoeken, doet hij/zij dat online. Daarom is een website niet meer weg te denken. Maar met alleen een simpele website kom je er niet. Je moet je onderscheiden van anderen en de doelgroep weten te bereiken. Wij leggen uit wat er nodig is voor een goede website in deze onlinewereld!

Een goede website is eigenlijk een online visitekaartje. Je wilt dat jouw diensten duidelijk uitgelegd zijn en dat de bezoeker een fijn gevoel krijgt bij de website. Aan de buitenkant van de website kan alles mooi en aardig zijn, maar om juist jouw doelgroep te bereiken moet je ook zorgen dat de achterkant van goede kwaliteit is. Denk hierbij aan de volgende factoren:

 

Gebruikersvriendelijk
Alle bezoekers die op jouw website komen willen snel hun weg kunnen vinden. Daarom moet het design van jouw website vooral functioneel en praktisch zijn. Zorg er ook voor dat de content duidelijk is en past bij je website.

Denk bij een gebruikersvriendelijke website ook aan onderdelen zoals een op-maat-gemaakte 404 error pagina of aan de lengte en inhoud van de URL’s.

 

Mobielvriendelijk
De onlinewereld speelt zich tegenwoordig het vaakst af op een mobiele telefoon. Daarom is het belangrijk dat je website daarvoor geschikt is. De bezoeker moet ook op zijn/haar telefoon gemakkelijk informatie op de website kunnen vinden. Een mobielvriendelijke website noemen we ook wel een responsive website.

 

Google en social media
Door middel van social media kan je een groot publiek aanspreken en betrekken bij je bedrijf. De beste social media kanalen om je bereik te vergroten zijn Facebook, Instagram en LinkedIn. Hier lees je meer over social media!

Ook je positie in Google is erg belangrijk. Er zijn dagelijks miljoenen mensen die zoeken naar lokale bedrijven in Google. Het is dus belangrijk dat je hierin meegaat, je wilt tenslotte goed gevonden worden.

Jouw website zo goed mogelijk inzetten voor je bedrijf, maar je weet niet hoe? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop!

Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!

 

VOOR BURO210 IS DE ONLINE WERELD APPELTJE-EITJE.