HOE KRIJG IK EEN SNELLERE WEBSITE?

Een snelle website, dat wil natuurlijk iedereen. Toch zijn er veel fabels wanneer we gaan kijken hoe een website nu echt snel kan worden. De laadtijd van een website heeft meteen invloed op het succes van je website. Dit heeft met drie dingen te maken.

Hoe krijg ik een snellere website?
1. Niemand vindt het prettig om te moeten wachten op een trage website, ook jij niet.

2. Wanneer pagina’s snel laden, klikken de bezoekers snel en gemakkelijk door en converteren ze sneller.

3. Natuurlijk krijg je ook een betere kwaliteitsscore van Google wanneer de website snel is.

Kortom, reden genoeg dus om eens uit te zoeken wat nu wel en niet werkt voor een snelle website.

 

Fabel 1:
Er is 1 geweldige oplossing om mijn website snelheid te verbeteren.
Leuk geprobeerd maar helaas. Deze vlieger gaat niet op.
Eigenlijk kan een website op allerlei vlakken vertraging oplopen. Je kunt bijvoorbeeld te veel content op de website hebben staan. Maar er zou ook iets kunnen zijn met de structuur aan de achterkant van de website of bijvoorbeeld met de hosting. Je kunt het bijna zien als een groot domino spel. Wanneer er 1 blokje omvalt, vallen alle blokjes om. Oftewel wanneer er 1 element in de website niet goed functioneert zullen automatisch andere onderdelen ook schade oplopen.

Feit 1:
Natuurlijk kunnen wij je wel een geweldige oplossing bieden. Laat je website eens een keer goed analyseren, zo weet je precies waar de verbeterpunten liggen. Wanneer je deze laat aanpassen zal de website weer als een trein lopen.

 

Fabel 2:
Afbeeldingen maken je site traag.
Dit kan, maar het hoeft niet zo te zijn. Wanneer er een hele hoop zware foto’s op een pagina tegelijk geladen worden kan het inderdaad voorkomen dat de website een stuk trager laadt. Wanneer je afbeeldingen op je website plaatst heb eigenlijk je te maken met de volgende twee dingen.

1. De opslag van afbeeldingen op de server

2. Het opvragen van de afbeeldingen door de bezoeker

Het gaat niet vaak mis bij de opslag van de afbeeldingen maar juist bij het opvragen van de afbeeldingen door de bezoeker.

Feit 2:
Dat je wel kunt doen is het optimaliseren van de afbeeldingen op je website. Of je kiest ervoor om de afbeeldingen niet allemaal meteen te laden maar alleen de zichtbare afbeeldingen per keer te laden. BURO210 kan je hierin goed begeleiden of natuurlijk het werk uit handen nemen.

 

Fabel 3:
Bij een snelle webhoster is mijn site altijd snel.
Natuurlijk kan het enorm schelen in snelheid wanneer je host bij een goede partij. Maar als de basis van je website niet goed genoeg is dan kun je het grootste hostingpakket aanschaffen wat er bestaat maar dan nog zal je website vertraging kunnen hebben. Dat is niet de bedoeling..

Feit 3:
Bij een langzame webhoster zul je inderdaad een langzame website krijgen. Dit valt niet te ontkennen en is gewoon de waarheid. Bekijk daarom goed de hosting mogelijkheden voor je de keuze voor een partij maakt. Ook wij kunnen hosting aanbieden en zullen altijd samen kijken naar een passend pakket.

 

Fabel 4:
Ik kan beter geen SSL certificaat gebruiken, daar wordt mijn site sloom van.
We zullen er niet om gaan liegen, een SSL versleuteling brengt altijd de nodige MILIseconden vertraging met zich mee. Je leest het goed, miliseconden! Dit verschil is voor jou dus eigenlijk helemaal niet merkbaar als je ervoor kiest om geen SSL certificaat te gebruiken. SSL is juist een tool om ervoor te zorgen dat je bezoekers veilig gebruik kunnen maken van je website. Het draagt bij aan de ranking in Google en het is ook voor je bezoekers een fijn idee.

Feit 4:
Het zal geen verrassing zijn maar BURO210 kan jou ook helpen om een SSL certificaat te integreren voor je website.

Zoals je ziet hebben wij je zojuist 4 punten gegeven om te checken bij je website als het gaat om het winnen van snelheid. Zijn deze zaken nog niet op orde of wil je een analyse van je website laten maken? Neem dan SNEL contact op!

Want voor een snelle website, moet je er natuurlijk wel SNEL bij zijn!

Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!

 

VOOR BURO210 IS DE ONLINE WERELD APPELTJE-EITJE.