Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!
Wat gebeurt er als jij opzoek bent naar een nieuw product, een bedrijf of een organisatie? Waarschijnlijk gooi je de naam even door de zoekmachine en breng je een bezoek aan de website. Bij die website krijg je direct een beeld bij het desbetreffende merk of een product. Ziet het er allemaal wel betrouwbaar, echt en mooi uit? Dat hangt er voor een groot deel vanaf of het beeldmateriaal dat gebruikt is op de website jou wel aanspreekt.
Dat beeldmateriaal ontzettend belangrijk is blijkt wel uit de volgende cijfers: 90% van alle informatie die overgebracht wordt naar je hersenen is visueel. Content met goede afbeeldingen wordt gemiddeld 94% meer bekeken! Natuurlijk moet een afbeelding scherp zijn, een duidelijke indeling hebben en goed passen bij de inhoud van de pagina. Maar er is nog meer waar je rekening mee kan houden. Hier lees je alles over het verbeteren van de visuele aantrekkelijkheid van jouw website! Zo krijg je een mooie, aantrekkelijke website!
– Wees duidelijk Het lijkt zo voor de hand liggend maar we noemen deze tip toch even: zorg voor mooie, grote en scherpe afbeeldingen! Niemand heeft namelijk zin om zijn loep uit de kast te halen om jouw website te bekijken. Met één druk op de knop klikken ze jouw website weg. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!
– De regel van derden Bij veel websites wordt gebruik gemaakt van symmetrisch beeldmateriaal. Symmetrie wordt over het algemeen als rustig, overzichtelijk, mooi en aantrekkelijk gezien. Toch kan een compleet symmetrische website als saai ervaren worden. Om een website aantrekkelijk te houden zonder dat hij saai wordt kan je gebruik van maken van de regel van derden.
De regel van derden werkt met een soort rooster. Dat rooster verdeelt de foto in 9 (gelijke) vakken. Wanneer je een foto aan de regel van derden wilt laten voldoen moet je zorgen dat het belangrijkste onderdeel van de foto op of in de buurt van een van de vier kruisingen valt. Je zorgt dan voor rust, zonder een saaie foto te hebben.
De regel van derden is een richtlijn waarmee jouw foto’s sterker en dynamischer worden, zonder dat ze rommelig overkomen. Door de regel van derden toe te passen ontstaat er ook ruimte voor andere objecten binnen de afbeelding, zoals knoppen.
– Kleurrrr! Je denkt er waarschijnlijk nooit over na, omdat het zo vanzelfsprekend lijkt: kleur. Maar goede kleuren zijn helemaal niet zo vanzelfsprekend. Voor een goede, visueel aantrekkelijke website is het belangrijk om gebruik te maken van sprekende kleuren. Sommige kleuren vallen nu eenmaal meer op dan andere. Een kleine, gele tulp valt heel erg op in een zee van roze tulpen. Dezelfde tulp in het paars is nauwelijks zichtbaar! Zorg dat de producten die je wilt verkopen ook sprekende kleuren hebben en er echt tussenuit springen!
– Je hoeft geen fotograaf te zijn! Er zijn veel (gratis) beeldbanken die je kunnen helpen met het verkrijgen van beeldmateriaal dat niet onderdoet voor beeldmateriaal dat je zelf maakt. Je kunt op beeldbanken veel fotomateriaal vinden. Voorbeelden van zulke beeldbanken vind je heel gemakkelijk in Google. Wil je beeldmateriaal van je eigen bedrijf of producten? Met een goede camera kun je al een heel eind komen. Lukt het niet? Schakel ons dan in en we helpen je graag!
– Wees consistent! Niets zo vervelend als een rommelige, onoverzichtelijke website. Zorg er daarom voor dat jouw foto’s ook niet rommelig en onoverzichtelijk zijn. Een productoverzicht heeft er baat bij als de producten allemaal op dezelfde manier gerangschikt zijn. Dezelfde vorm, dezelfde kleuren, dezelfde lichtintensiteit. Dat zorgt voor overzicht en samenhang binnen jouw website.
Dus denk de volgende keer dat je weer foto’s gaat maken voor je website aan onze tips! Het oog wil ook wat, zeggen we wel eens. Tijd om dat in de praktijk te brengen! Wil je meer weten? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag!
Extra gratis tip: geef de afbeeldingen die je gebruikt een goede bestandsnaam. Het is een kleine moeite maar draagt direct bij aan jouw online vindbaarheid. Als de afbeelding van een T-shirt namelijk IMG-2012948.JPG heet zal Google het niet als een T-shirt herkennen. Een afbeelding die: T-shirt.JPG heet wordt wel herkend!
Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!