Magento 2, hoe staat het daar nu eigenlijk mee?

Een klein jaar geleden schreven we er al over: Magento 2. Magento 2 is de opvolger van het populairste opensource platform ter wereld: Magento 1. Destijds raadden we aan om nog eventjes te wachten met de overstap naar Magento 2. Nu, na iets minder dan een jaar, kijken we nog eens naar de vorderingen van Magento 2 in dit blog!

Magento 1 wordt dus opgevolgd door Magento 2. Dat is nogal een flinke verandering. Het is geen kwestie van een update of een patch. Nee, Magento 2 is een compleet nieuw systeem om webshops te maken. Magento 2 gaat ondertussen ook al weer een poosje mee. De reden dat we dit blog over de nieuwe Magento schrijven is dat Magento 1 eind 2018 niet meer ondersteund zal worden. We hebben er al eens eerder over geschreven, maar nu is het tijd om te kijken wat er allemaal veranderd is!

 

Even een stapje terug: wat is Magento ook al weer?
Magento is hét open source e-commerce platform om een webshop op te bouwen. Met verschillende plug-ins maak je een webshop die ervoor zorgt dat jouw producten verkocht kunnen worden! Magento webshops staan ook nog eens bekend om hun hoge kwaliteit.

 

Wat is er nieuw aan Magento 2?
Magento 1 zal dus over een poosje niet meer ondersteund worden, dat wil zeggen dat Magento geen ‘patches’ meer zal uitbrengen. Dat kan ervoor zorgen dat hackers vrij spel krijgen in jouw webshop! Hierdoor wordt je webshop steeds kwetsbaarder, en de mogelijkheden worden steeds beperkter. Daarnaast zorgen verschillende features ervoor dat de webshops in de nieuwste versie van Magento veiliger zijn dan ooit tevoren. Voor een veilige webshop is de nieuwe Magento dus aan te raden!

De nieuwste Magento is met zijn tijd meegegaan. Anno 2017 is het belangrijkste adagium in de onlinewereld: mobile first. En dat is dus precies wat de nieuwe Magento doet: mobiele telefoons gaan vóór. De webshops die gemaakt worden met Magento 2 zijn zo ontworpen dat ze altijd toegankelijk zijn met een mobiele telefoon. Dit biedt veel voordelen. Je webshop laadt sneller, rankt hoger in Google en bezoekers op een smartphone vinden sneller waar ze naar op zoek zijn. Dat Magento 2 responsive is geldt niet alleen voor de frontend. Ook de backend is responsive, daardoor kun je je webshop altijd en overal aanpassen via je mobiele telefoon!

Magento 2 beschikt over een nieuwe interface. Deze bestaat als het ware uit twee delen: het systeembeheer en het shopbeheer. Omdat de shop bestaat uit twee ‘delen’ is de webshop overzichtelijker en hierdoor kun je producten gemakkelijker aanpassen of toevoegen dan bij de oudere versie. Ook voor bezoekers is Magento 2 sterk verbeterd. De checkout bij Magento 1 bestaat standaard uit 6 pagina’s. Dat is voor sommige bezoekers te veel en daarom haken ze af. Zonde! Magento 2 heeft ervoor gezorgd dat de checkout nu veel korter is. Binnen twee pagina’s hebben bezoekers alles ingevuld, een hele verbetering!

 

Waarom stap je dan niet nu direct over op de nieuwste Magento?
De overstap van Magento 1 naar 2 is een flinke ingreep. Omdat Magento 2 een compleet nieuw systeem is kan een Magento 1 webshop niet zomaar gekopieerd worden naar 2. Toch is het aan te raden om op korte termijn eens te kijken naar een webshop in de nieuwe versie van Magento. Oudere versies zullen vanaf 2018 niet meer ondersteund worden, en dat komt snel dichterbij.

Wij van BURO210 raden dus niet aan om direct je oude webshop in de prullenbak te gooien en een nieuwe te laten bouwen in Magento 2! We raden echter wel aan om eens te bekijken wat er voor jouw webshop mogelijk is. We helpen je graag als je meer informatie nodig hebt over webshops in Magento 1 of 2. We hebben ondertussen de eerste webshops in Magento 2 afgeleverd, dus wij zijn er klaar voor!

Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!

 

OOK ONLINE WEGWIJS RAKEN? NEEM CONTACT OP!