Nieuwe mogelijkheden voor webshops; Magento 2.3

De langverwachte versie van Magento 2.3 is onlangs uitgebracht. Met deze release zijn er verrassende mogelijkheden om nóg betere webshops te bouwen. Binnenkort zullen wij ook webshops met Magento 2.3 uitrollen. Wat er veranderd? We zetten drie belangrijke mogelijkheden, die wij gaan gebruiken, op een rijtje.

1.Multi-Source Inventory (MSI)
Met Magento 2.3 wordt het mogelijk om de voorraad in je webshop te beheren en te optimaliseren over verschillende locaties. Veel webshops hebben naast hun shop ook nog een fysieke winkel. Dan lever je dus bijvoorbeeld spullen vanuit het magazijn en, indien het magazijn uitgeput is, vanuit de winkelvoorraad. Beide voorraadlocaties kunnen met de Multi-Source Inventory (MSI) tool in Magento 2.3 nu als bron geregistreerd worden. Bij grotere webshops is dit al een onmisbare tool. Dat ziet er in de praktijk uit zoals bij Hema.

 

2. Security verbeteringen waaronder Google Recaptcha
Je kent het wel, aangeven dat je geen robot bent bij een contactformulier? Dat noemen we reCAPTCHA. ReCAPTCHA wordt gebruikt om waadwillende gebruikers buiten de deur te houden en het misbruik van gevoelige informatie te voorkomen. Maar van het invullen van een code, zijn we niet zo’n fan. Want ontcijfer hem maar eens… Wij vullen hem zelf in ieder geval vaak fout in en dat is niet zo gebruiksvriendelijk voor je bezoeker. We maken daarom graag gebruik van ‘Google reCAPTCHA‘ zoals hieronder is afgebeeld van onze klant Hoofwear. Simpelweg ‘aanklikken’ dat je geen robot bent. Een veilige website dus. Google reCAPTCHA wordt nu standaard verwerkt met Magento 2.3.

 

3.Ondersteuning PHP 7.2
Magento 2.3 is klaar om samen te werken met de nieuwste versie van PHP 7,2. (PHP is een scripttaal, die bedoeld is om op webservers dynamische webpagina’s te creëren) Dat is ook hard nodig, omdat een eerdere versie (5) kwam te vervallen. Lang verhaal kort; het betekent dat deze versie aanzienlijk sneller is dan zijn voorganger en de website zal dus sneller laden.

Met Magento 2.3 zijn we weer klaar voor de toekomst! Met mogelijkheden op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en snelheid. Benieuwd wat we voor jouw webshop kunnen betekenen? Neem contact op en onze collega’s demonstreren je graag meer.

Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!

 

OOK ONLINE WEGWIJS RAKEN? NEEM CONTACT OP!