Video marketing voor bedrijven in 2023: wat kan het betekenen voor jou?

Inleiding

Je gaat het waarschijnlijk niet redden tot het einde van dit artikel, en dat is helemaal oké. De alsmaar dalende aandachtsspanne van video kijkers heeft een grote impact op de toekomst van hoe wij content consumeren. En wees eerlijk, zou je liever dit gehele artikel lezen of kijk je eerder een video over het desbetreffende onderwerp?

Ik zou hier in een aantal woorden kunnen vertellen waar dit artikel over gaat, maar ik snap dat de afspeelknop hier naast vele malen aantrekkelijker is. Dus klik op de afspeelknop en lees daarna het artikel verder als je meer wilt komen te weten over de video marketing voor bedrijven in 2023. Ready, set, action!

Waarom video inzetten voor jouw bedrijf voor meer conversies zou kunnen zorgen

Video is een krachtig medium wat je voor allerlei verschillende doeleinden kan inzetten.

Het maakt niet uit in wat voor branche jouw bedrijf zit, bewegend beeld inzetten kan zeer effectief zijn om onder andere:

– Je imago te versterken;
– Je naamsbekendheid te vergroten;
Je doelgroep te bereiken.

Voordat je content gaat creëren voor jouw bedrijf is het noodzakelijk dat je nadenkt over welke boodschap je wilt gaan overbrengen én hoe je de juiste doelgroep wilt gaan aanspreken. Zenden zonder reden is niet aan te raden en daarom geven wij tips over hoe je effectief te werk kan gaan. Er zijn verschillende soorten video’s die je zelf vrij gemakkelijk op een creatieve manier kan inzetten. Die soorten video’s verdelen we onder 2 onderwerpen:

1. Recruitment video’s

Vacature video

Met een authentieke vacaturevideo trek je nieuwe kandidaten aan. De bewegende beelden zijn vele malen pakkender dan een stuk tekst én het toont de belangrijkste punten van een vacature. Daarnaast krijg je meteen een beeld van de organisatie en de mensen die er werken. Maak je daarnaast ook een landingspagina voor de desbetreffende vacature? En zet jij de video crossmediaal in om nóg sneller jouw doelgroep te bereiken? Dan wordt de kans op een succesvolle vacature campagne alleen maar groter!

Afbeelding: screenshot van onze 210’er Hidde die een vacaturevideo opneemt

Werkgevers video

Vrijwel ieder bedrijf wil graag haar employer brand sterk neerzetten, en dat is zeker mogelijk met een werkgevers video. Je ziet in één oogopslag hoe het bij jouw bedrijf er aan toe gaat en wat voor sfeer er hangt. Daarnaast kan je uitstekend de kernwaarden van jouw organisatie tentoonstellen. Weet je al welke leuke of welbespraakte collega je graag voor de camera zou willen zien? En ga je gebruik maken van een voice-over om je punten krachtiger naar voren te laten komen?

2. Promotie video’s

Testimonial video

Door gebruik te maken van een testimonial video kan je potentiële klanten overtuigen door huidige klanten hun verhaal te laten vertellen. Dat verhaal is natuurlijk dé leidraad van de video. Door middel van storytelling lever je een originele video dat vertrouwen kan wekken bij je potentiële doelgroep. In plaats van je standaard geschreven klantreviews te vertonen kan je met een testimonial video een veel persoonlijkere boodschap overbrengen.

Vloggen

Met een vlog kan je op een interessante manier laten zien waar je mee bezig bent. Dit soort content heeft een persoonlijke insteek aangezien de kijker in jouw wereld stapt. Een kijkje achter de schermen bij jouw bedrijf en werkzaamheden? Eventueel een klantbezoek erbij betrekken? Het kan allemaal. Ook niet geheel onbelangrijk; het is vrij laagdrempelig om er zelf mee aan de slag te gaan!

Uitjes, speciale gelegenheden & aanvullingen

Viert jouw bedrijf binnenkort een jubileum en gaan jullie bijvoorbeeld een stedentripje maken? Neem dan je camera en/of telefoon mee! Er gebeuren altijd wel leuke dingen als je met je collega’s op pad gaat. En die beelden zijn perfect om vast te leggen.

Daarnaast zijn er bijna wel elke maand feestdagen of andere relevante inhakers wat je zou kunnen vastleggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Nieuwjaarspost of een Kerstgroet video?

Ten slotte kan je video creatief inzetten om je product of dienst extra op te laten vallen. Zoals bij de gratis webinar “meer leads halen uit jouw website” die door een 210’er wordt gegeven voor klanten. Door de aandacht te trekken met een korte video heb je meer kans dat je potentiële klant blijft plakken en overgaat tot conversie.

Video marketing funnel: hoe overtuig je je kijkers?

 

Afbeelding: Video marketing funnel

Waarschijnlijk heb je nu al een idee van wat voor soort video’s je wilt maken en hoe je ze in wilt steken. Mooi zo! Om die video’s succesvol in te zetten is het een aanrader om rekening te houden met de video marketing funnel. Voor de marketing funnel houden we rekening met de 3 volgende fases:

1. ToFu: De aandacht van je publiek trekken

ToFu zou een afkorting kunnen zijn waar vele veganisten én flexitariërs uit hun dak van zullen gaan. Het gaat hier alleen niet om de met soja gemaakte vleesvervanger, maar om de top of the funnel. Top-of-funnel content is gemaakt om potentiële kopers aan te trekken in het begin van de klantreis. Maar hoe zorg je er nou voor dat mensen stoppen met scrollen om je video te bekijken? Kijk goed wat je in de video wilt verwerken. Denk onder andere aan de volgende inhoud:

– Product of dienst aanbieden;
– Niet te lange shots gebruiken;
– Genoeg afwisselende beelden te gebruiken;
– Ondertitels erin verwerken (aangezien video’s automatisch afspelen op social media);
– Een goede call to action op het einde zetten.

Het allerbelangrijkste aan de video in de ToFu-fase is dat het aantal views en engagement hoog moet zijn. Je zou dit kunnen bereiken door op de juiste tijd op social media te posten en de juiste videolengte aan te houden.

2. MoFu: Je potentiële klanten overwegen om tot aankoop over te gaan

Je publiek is nu bekend met je product of dienst en idealiter gaan ze nu op aankoop over. Het zou kunnen zijn dat je bijvoorbeeld softwarepakketten verkoopt en dat je door middel van een video nieuwe volgers hebt vergaard. Als die volgers interesse hebben in je product zullen ze na het zien van een testimonial video eerder geneigd zijn om je product aan te schaffen.

3. BoFu: Conversies verhogen

Bij de bottom-of-funnel is het de bedoeling dat je publiek klaar is om tot conversie over te gaan. In dit onderdeel van de funnel heeft je potentiële klant al door tegen wat voor soort herhalende problemen zij aanlopen. Ze weten daardoor ook dat jij ze kan helpen als zij jouw product of dienst aanschaffen. In deze fase kan je de laatste twijfels van een klant weghalen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een inschrijfformulier toe te voegen.

 

Zelf aan de slag gaan met video

Heb je na het lezen van deze blog zelf al enig idee wat voor soort video’s je wilt gaan maken én inzetten? En weet je al via welke social media kanalen dit wilt gaan verspreiden? Staat dat ook in lijn met jouw marketingdoelstellingen?

Hopelijk heeft deze blog jou wat ideeën gegeven voor het maken van video content of het uitbesteden ervan. Heb je hier nog meer hulp bij nodig? En ben je benieuwd hoe de video specialisten van BURO210 aan de slag gaan met storyboards, scripts en shotlists? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier! Dan helpen wij je graag verder. Cut!

 

Zelf aan de slag met
video?

Goed idee! Neem contact op via onderstaand formulier,
dan kijken we samen waar voor jullie de kansen liggen.
Liever direct contact?

info@buro210.nl  0182 – 34 28 08