Webdesign; de trends van 2019!

Eens. Je hebt je de oliebollen nog niet achter je kiezen en de champagne is nog niet gepopt en er staat al 2019 boven dit artikel. Maar we hebben er zin in! Een nieuw jaar betekent nieuwe trends en nieuwe ontwerpen. Een website 3.0. Hoe gaan we dat doen in 2019? Pak er gerust een oliebol bij of speel nog een paar kerstliedjes af. Ik vertel je alvast de 5 belangrijkste trends.

1. Asymmetrische opmaak
Vergeet het stramien. 2019 is het jaar van verschillende maten en blokken over elkaar heen. Geen rechte lijnen; denk buiten de ‘normale’ kaders en zet een blok overal en nergens neer. Is dat mooi? Ja. Kijk maar; wij deden het al bij Benefit Autogroup.

 

2. Gradients & kleur
Doe eens gek en gebruik opvallende kleuren. Het mag eruit springen en je mag meerdere kleuren door elkaar heen gebruiken. Een opvallende nieuwkomer in 2019; de gradients. Al jaren een trend bij de kapper, maar de kleurverloopjes kun je nu ook echt op websites terug laten komen. Kom maar op met die high- en lowlights!

 

3. Lettertypes
Er is eerder een blogpost aan gewijd; lettertypes. In 2019 zijn er een paar kernwoorden voor:
– Beeldend; zoals BURO210 maakte voor Kick Collection.
– Tekst door afbeeldingen heen. Zoals we gemaakt hebben voor Teastreet.
– Speelse kopjes. (Mailchimp gebruikt dit veel!)

 

4. Video’s
Geen nieuwkomer, want ook dit was in 2017 en 2018 belangrijk maar wel iets waarvan we merken dat er nu vanuit elke branche hier aandacht aan geschonken wordt. Het is niet meer weg te denken in 2019. De video’s moeten groot en veel; dus in de slider en het liefst op elke pagina. Zoals bij Van de Lens.

 

5. Meten, meten en nog eens meten!
Heb je je analytics gekoppeld? Check! De kunst bij een ontwerp is dat je niet zomaar klakkeloos maakt wat je verwacht, maar dat je je kennis uit de data haalt. Ook wel UX design genoemd. Dan sta je met je website tegelijkertijd ook voor een betekenisvolle en aangename gebruikservaring. En dat is uiteindelijk het doel, toch? šŸ™‚

Trends; het blijft een discussiepunt. Waai je mee of niet? Met mode laat je ook veel trends waarschijnlijk ook aan je voorbij gaan. Maar kijk de boeken er maar eens op terug, we zien er uiteindelijk door de jaren heen toch best hetzelfde uit. Zo is het ook met websites. Gebruik de tips dus wel, het wordt echt belangrijk en je zal het overal terug zien komen. Maar het is aan jou en je bedrijf of je het op grote of kleine schaal doet.

Voor nu; eet genoeg oliebollen en tot in 2019!

Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!

 

OOK ONLINE WEGWIJS RAKEN? NEEM CONTACT OP!