7 Tips om je website te beveiligen

Je website beveiligen is tegenwoordig van groot belang. BURO210 werkt continu online en veiligheid vinden wij, maar ook zeker Google erg belangrijk. Wij delen onze beste tips om je website zo veilig mogelijk te maken.

Gebruikersnaam/wachtwoord versterken
Meestal log je in op de achterkant van je website door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord. Zorg dat je gebruikersnaam en wachtwoord niet te vanzelfsprekend zijn. Niet je naam, adres of vakantieplek. Ga voor een wachtwoord dat bestaat uit kleine letters, hoofdletters, cijfers, speciale tekens en vooral ook lang genoeg is, denk aan minstens 8 tekens. Je hebt verschillende wachtwoord generators die je hierbij kunnen helpen.

 

Two-factor authentication (2FA) invoeren
Een two-factor authentication kan je instellen en zorgt ervoor dat er een extra beveiligingslaag is voor het inloggen op je website. Je hebt niet alleen je wachtwoord dan nodig om in te loggen, maar je krijgt ook een code via de sms/e-mail. Een website beveiligen met een Two-factor authentication is een manier die niet vaak gebruikt wordt, maar wel bijdraagt aan een betere beveiliging.

 

Aantal inlogpogingen limiteren
Limiteer het aantal inlogpogingen, zo kunnen hackers niet onbeperkt proberen in te loggen op jouw website. Stel de inlogpogingen bijvoorbeeld in op maximaal 5 keer en dat je hierna 15 minuten moet wachten om het nog een keer te proberen.

 

SSL-certificaat integreren
Met een SSL-certificaat (het groene balkje bij de website link) zorg je voor een beveiligde verbinding van je website/webshop. De gegevens die bezoekers invullen bij het contactformulier worden zonder SSL-certificaat open en bloot via het internet verzonden. Door een SSL-certificaat te hebben worden deze gegevens beveiligd. Zo weet je zeker dat niemand gevoelige informatie in handen krijgt.

 

Website up-to-date houden
Zorg ervoor dat je CMS-software altijd up-to-date is. Update je thema en plug-ins gelijk wanneer er een nieuwe versie uit is. Er is niet voor niks een nieuwe versie, de nieuwe versie is vaak ook beter beveiligd. Bij BURO210 updaten we regelmatig alle websites. Zo zorgen we ervoor dat hackers niet binnen kunnen komen!

 

Host je website bij een goed hostingbedrijf
De meeste hackers komen binnen via de server (hierop staat jouw website). Het is daarom van belang dat je een goed hostingbedrijf hebt zodat je zeker weet dat de server ook goed beveiligd is. Een goed hosting bedrijf kan een hoop problemen voorkomen, zo is de kans dat een hacker de server hackt een stuk kleiner.

 

Zorg ervoor dat je altijd een recente back-up hebt van de website
Stel, je website wordt toch gehackt, zorg dan dat je in ieder geval een back-up hebt gemaakt. Deze kun je terugzetten en op deze manier ben je niet gelijk alles kwijt!

Heb je hulp nodig met het beveiligen van je website? Neem dan gerust contact op met ons. info@buro210.nl of bel naar 0182-342808. We helpen je graag!

Wil je meer weten? Neem dan snel contact op!

 

VOOR BURO210 IS DE ONLINE WERELD APPELTJE-EITJE.