Drillster

Drillster is een interessante klant bij BURO210. Dit komt omdat ze gebruik maken van een uitgebreid pakket waarbij meerdere factoren door ons worden aangepakt. Online marketing bestaat uit veel verschillende factoren en kanalen die, wanneer goed gecombineerd, kunnen leiden tot een goede online vindbaarheid. Bij Drillster doen we dit ook. We beheren het Google Ads account, de LinkedInpagina en we doen conversie optimalisatie voor het bedrijf zodat we het totaalplaatje kunnen optimaliseren. Met als uiteindelijke doel het genereren van relevante leads.

Onze werkzaamheden

Voor Drillster hebben we een uitgebreide LinkedIn en Google Ads campagne gestart om onder andere downloads voor een belangrijk White paper binnen te halen. Daarnaast wilden we met de Google Ads campagne zorgen voor nieuwe leads. Dit hebben we gedaan met behulp van de verschillende campagnetypes die Google ons biedt. Zo hebben we gebruik gemaakt van Search campagnes en remarketing om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Het idee achter Leads genereren

De reden dat we de Google Search campagne hebben gecombineerd met remarketing komt door het gebruikersgedrag. Je kent het zelf vast ook wel. Wanneer je een product of dienst zoekt ga je kijken op bepaalde websites, maar je neemt bijna nooit gelijk de eerste optie. Je komt eerst uit op de Search campagnes van bedrijven. Mensen gaan daarna vaak nog even verder kijken of nadenken of ze het wel echt nodig hebben. Dit is het moment dat remarketing in beeld komt. Met als doel om bezoekers in de overweging fase terug te brengen naar jouw website om ze alsnog te overtuigen van jouw product/dienst. Op deze manier hebben we leads gegenereerd voor Drillster en hebben we ons doel bereikt. Het doel blijft om dit aantal leads te verhogen en uiteindelijk de conversieratio te verhogen.

 

Het resultaat 

Door het combineren van de verschillende soorten Google en LinkedIncampagnes hebben we het voor elkaar gekregen om potentiële klanten op verschillende momenten in het aankoopproces te benaderen. Dit heeft als gevolg dat mensen in contact komen met de producten of diensten met onze klanten. Vervolgens beïnvloeden we de klanten nog een keer op het moment dat ze op het punt staat een beslissing te nemen, met als doel om ze te overtuigen van wat wij te bieden hebben. Door deze tactiek toe te passen zien we dat er een toename is in de resultaten. We bereiken veel potentiële klanten en we zien bijvoorbeeld dat:

– De CTR (Click Through Rate) hoger wordt doordat we relevante klanten bereiken die geïnteresseerd zijn in wat Drillster te bieden heeft.

– De CPC (Costs per click) afneemt. Dit is positief omdat hiermee kosten bespaard worden terwijl we nog steeds evenveel potentiële klanten bereiken. Dit doen we door bijvoorbeeld irrelevante zoekopdrachten uit te sluiten zodat we geen mensen bereiken waar Drillster niks aan heeft.

– De conversies en het conversiepercentage toenemen door de juiste advertenties op het juiste moment aan de juiste mensen te tonen.

Evalueren

We houden Drillster op de hoogte van alle ontwikkelingen en de resultaten van onze werkzaamheden. Ook wanneer deze tegenvallen lichten we onze klant goed in zodat zij ook weten waar ze aan toe zijn. Vervolgens kunnen we samen overleggen hoe we de prestaties kunnen verbeteren. En in dit geval bespreken we hoe we de resultaten nóg beter kunnen maken.

STAAT JULLIE PROJECT HIER BINNENKORT TUSSEN?