Marktleider met een online groeiambitie

Wagnershop maakt al jaren grote impact op de schildersbranche. Met krachtige verfspuitsystemen maakt Wagnershop het werk van schilders tot een fluitje van een cent. En met succes: Wagnershop is marktleider in de Benelux voor de Doe-het-zelf, professional- en industriemarkt. Tijd om dit succes ook online uit te rollen. Samen met BURO210 ging Wagner de uitdaging aan.

Vertrouwen vergroten door een redesign van de website

De schilderbranche is een branche vol tradities. Schilderen? Dat gaat gewoon met kwast en roller. Je gaat toch niet voor bijna €1000,- een verfspuit kopen? En tja, die rugklachten, dat hoort er nu eenmaal bij… Nou, niet als het aan Wagnershop ligt. Wagnershop gaat namelijk voor het beste resultaat in een zo kort mogelijke tijd. Hierdoor kunnen de schilders meer klussen aannemen en daarbij ook nog eens hogere kwaliteit afleveren. Hoe hardnekkig de traditie ook mag zijn: steeds meer schilders raken overtuigd van het spuiten van verf.

Belangrijk om deze overtuiging ook in de webshop vast te houden. Kleine elementen kunnen dit vertrouwen maken of breken. BURO210 heeft elementen aangepakt die de conversie verhogen. Het resultaat? Een stijging van het conversiepercentage met 37%. Hierdoor werd het laagseizoen voor Wagner vanuit het niets de maanden met de hoogste omzet!

Leuk, conversies, maar nu nog bezoekers!

En zo is het. Een goede webshop is namelijk pas een goede webshop als hij ook bezocht wordt. En dan het liefst door veel mensen én de juiste mensen. De uitdaging was helder: én meer websitebezoekers én meer conversies.

Door de inzet van zoekadvertenties tijdens verschillende fases in het aankoopproces, kreeg Wagnershop een grote stroom van bezoekers, die ook nog eens converteerden. Zet hier een brede inzet van Display naast en je hebt alle ingrediënten te pakken voor een groeiende webshop. Hoe groot die groei was? Erg groot: 268% meer bezoekers in minder dan 9 maanden en 1040% meer transacties.

En het mooiste van alles? We zijn in januari 2022 voor Wagnershop gestart, dus het jaar is nog niet ten einde!

“Na onze vorige partij zochten we dit keer een partij die naast ons staat in onze groeiambities. BURO210 heeft die wens perfect gerealiseerd.” – Lisa Boer, Marketing Manager Wagnershop