ONLINE MARKETING

“Online marketing, dat vind ik zo’n black box”: is een uitspraak die we regelmatig horen. En dat terwijl
marketing-inspanningen zich online zoveel beter inzichtelijk laten maken dan traditionele uitingen in de
krant of op tv. ‘Meetbaarheid’ is de unieke kracht van online. Hoe wij dit inzetten? We leggen het je graag uit!

 

STRATEGIE EN ADVIES: BRAINSTORM

Een prachtige website of webshop, maar resultaat blijft uit…

Wil je graag aankopen van consumenten genereren in je webshop, of hoop je, zoals veel van onze klanten, leads en prospect te interesseren in je product of dienst in een B2B-markt? In de loop der jaren hebben we ervaren dat we pas een relevant advies kunnen uitbrengen als we jullie business goed leren kennen.

Welk resultaat hoop je bijvoorbeeld binnen een jaar te behalen, hoe zit de branche in elkaar, welk type klant werf je het liefst?

Tijdens een brainstorm vragen we je het hemd van het lijf en verzamelen we veel informatie om direct een gedegen advies te kunnen geven: wat is er (specifiek voor jouw organisatie) allemaal mogelijk en waar zou je een eerste stap kunnen zetten? Of we bepalen, wanneer je al volop met (online) marketing bezig bent, hoe je de aanpak weer naar een nieuw niveau kunt tillen. We adviseren graag over een te volgen strategie! Uiteraard wel op een simpele en toegankelijke manier, want daar houden we van.

 

 

ZOEKMACHINE ADVERTEREN (SEA)

Bovenaan in Google
met Google Ads

Snel resultaat en veel inzicht in voortgang en data: door een klikbudget vrij te maken om te spenderen aan adverteren in Google, kun je in een paar stappen starten met deze vorm van online marketing. Waar stijging in de organische ranking lang kan duren (weken, maanden, jaren; afhankelijk van o.a. het aantal concurrenten), kun je met Google Ads sneller hogere posities claimen en daarmee meer bezoekers naar je website trekken. Vervolgens gaan we natuurlijk aan de slag om klikprijzen te laten dalen en de concurrentie een stapje voor te blijven! Niet het starten met Google Ads, maar juist het optimaliseren van je campagnes, advertenties en biedingen, is waar een specialist met een scherpe blik pas echt veel waarde toevoegt.

 

 

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Organische posities in Google verbeteren

Wat er nodig is voor een stevige positie in de organische resultaten van Google, bijvoorbeeld op de eerste pagina? Geduld, een goede website met relevante inhoud en soepele techniek en tijd om aan de autoriteit van een website te werken. Een websitescan bij start van de samenwerking zorgt ervoor dat de meest urgente punten duidelijk worden. Stap voor stap worden acties opgepakt die de posities van gekozen focuszoektermen positief zullen beïnvloeden! Het resultaat? Meer websitebezoekers, zonder hiervoor te betalen aan Google!

 

Social Media Advertising

Tweet, like, follow!

Websites en webshops die consumenten proberen te bereiken, posten soms meerdere malen per dag en slagen er zelfs in kanalen als Facebook en Instragram tot direct verkoopkanaal te maken. Maar wist je dat het gebruik van social media, met name adverteren op LinkedIn, Facebook en Instagram, ook zakelijk enorm interessant kan zijn? Bijvoorbeeld voor het vergroten van de naamsbekendheid (branding), het positief beïnvloeden (of zelfs veranderen) van het imago van je merk, het informeren over een nieuw product/dienst, of bijvoorbeeld werving van nieuw personeel (vacaturemarketing)!

 

 

CONVERSIEOPTIMALISATIE (GOOGLE ANALYTICS)

Hoe zorg je dat je met iedere euro een maximaal resultaat behaalt?

Online marketing begint vaak met vindbaarheid (in zoekmachines) en zichtbaarheid (door bijvoorbeeld geadverteerde banners of aanwezigheid op social media). Beide manieren zorgen voor grotere naamsbekendheid en meer bezoekers naar je website: de online samenkomst van alle uitingen van je organisatie. Een mooi vertrekpunt, maar waarschijnlijk niet het einddoel: uiteindelijk moeten deze bezoekers omschakelen (‘converteren’) van onbekende bezoeker, naar lead of klant.. Toch?

Het analyseren van bezoekersgedrag (bijvoorbeeld in Google Analytics) om acties te kunnen uitvoeren die ervoor zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers een actie uitvoeren, noemen we conversieoptimalisatie. Een duidelijker aankoopproces, minder klikken, een tekst toevoegen, een bepaalde campagne meer budget geven of een afbeelding veranderen: het zijn voorbeelden van acties die een hoop verschil kunnen maken. Wil je het nog serieuzer aanpakken? Met Google Optimize kunnen we A/B-tests uitvoeren op de website, zodat resultaat van een verandering in korte tijd zichtbaar wordt!

 

E-mailmarketing, Remarketing, Display Advertising, Google/Facebook Shopping

En we kunnen nog veel meer…

De online wereld verandert snel. Dit betekent dat diensten komen en gaan en de online marketeers van BURO210 constant bij moeten leren (als Google Partner worden we bijvoorbeeld geacht altijd gecertificeerd te zijn volgens de laatste richtlijnen). Snel schakelen zit in ons DNA, nieuwe features en mogelijkheden zetten we graag zo snel mogelijk in. Staat jouw gewenste dienst hier niet tussen? Neem dan vooral even contact met ons op, er is een hoop mogelijk!

De afgelopen jaren heb ik een kijkje achter de schermen mogen nemen bij de meest uiteenlopende organisaties, dus inmiddels weet ik: geen twee bedrijven zijn hetzelfde. Ik denk graag mee over een te volgen strategie en adviseer jullie graag over ‘de volgende stap’, online én offline.

voor buro210 is de online wereld appeltje-eitje.