image

5 Redenen waarom je per direct moet beginnen met Instagram!

Instagram is helemaal hot and happening. Niet alleen voor persoonlijk gebruik, maar ook voor je bedrijf is Instagram geschikt. Met ruim 700 miljoen gebruikers per dag is Instagram nog steeds flink aan het groeien. Een account aanmaken op Instagram is heel eenvoudig en wij geven je 5 redenen waarom je dat per direct moet doen!

Publicatiedatum:
16 mei 2018
Leestijd:
4 minuten
Auteur:
Kim

1. Instagram groeit

 

Zoals we al zeiden, Instagram heeft ruim 700 miljoen bezoekers en groeit nog steeds elke dag door. Het publiek van Instagram bestaat vooral uit jongeren, maar ook de leeftijdscategorie 20 t/m 39 jaar zit veel op Instagram. Deze doelgroepen haken af van Twitter en zelfs Facebook. Daarom is het nu het moment om met jouw bedrijf mee te liften op de snelgroeiende populariteit van Instagram.

 

2. Beeld zegt meer

 

Wat heb je liever? Een lange lap tekst of een leuke, creatieve foto die bij jouw bedrijf past? Dat laatste natuurlijk! Instagram is eigenlijk bedoeld om leuke, amuserende afbeeldingen te delen met je volgers. Waarom zou je dat niet inzetten voor je bedrijf? Instagram is nog een beetje beperkt wat betreft de soorten content die je kunt delen. Hierdoor zal je creatief aan de slag moeten gaan en een leuke afbeelding moeten posten!

 

3. Veel meer interactie

 

Instagram is hét platform om interactie te creëren met je volgers. Dit is ook een van de redenen waarom je dit sociale medium moet inzetten voor je bedrijf. Instagram is iets persoonlijker dan bijvoorbeeld twitter en dat roept reacties en likes op. Ideaal om wat meer contact met je klanten, fans of volgers te hebben.

Meer weten over dit onderwerp?

Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.

4. Promoten

 

Tegenwoordig is influencer marketing niet meer weg te denken. Influencer marketing? Wat is dat? Nou, dit zijn de zogenaamde influencers die veel actieve fans hebben. Deze actieve fans volgen de influencers om te kijken wat zij dagelijks doen, waar de interesses liggen en wat ze aanschaffen. Dat laatste is erg belangrijk voor jou als bedrijf. Het feit dat influencers ook gewone mensen zijn maakt ze erg laagdrempelig en gemakkelijk te benaderen via social media. Mensen identificeren zichzelf als het ware met deze persoon. Dit is dus de uitgelezen kans om jouw product en/of merk onder de aandacht te brengen!

 

 

5. Meer sales door instagram

 

Wanneer je denkt aan Instagram, denk je niet meteen aan het verhogen van je sales. Maar dit is echt waar! Wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt, kan je via Instagram flink promoten. Het is uiteraard wel de bedoeling dat je dit doet door middel van mooie en slimme content zoals foto’s en video’s die bij jouw product en/of dienst past.

Benieuwd hoe wij jullie kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en dan spreken we elkaar snel.