WSB

Baanbrekende webshop resultaten

Over de klant

WSB is dé specialist op het gebied van voor- en oppervlaktebehandeling. Onder de naam WSB vallen producten en diensten van verschillende toonaangevende merken. Waaronder ook het merk Wagner waarvan de producten ook via een eigen webshop verkocht worden. Met al ruim 40 jaar ervaring is WSB dan ook een bekende naam binnen onder andere de verfgroothandel, industrie, jachtbouw en automotive sector.

De vraag
en de aanpak


Een samenwerking als met WSB is een samenwerking zoals we ze het liefste zien. Grote ambities, sterke betrokkenheid en een flinke doelstelling vanuit de webshop in 2023.

In het voortraject van deze samenwerking hebben we uitvoerig gekeken naar de mogelijkheden voor de webshop, maar ook naar de kansen op online marketinggebied. Zo kwamen we tot de conclusie dat we naast meer verkeer op de website ook het conversiepercentage omhoog moeten brengen. Vanuit die conclusie zijn we aan de slag gegaan met verschillende werkzaamheden: een redesign van de webshop, aanpassingen om de winkelervaring te verbeteren, Google Ads, Social Ads en zoekmachineoptimalisatie.

Het resultaat

 

Tot op heden (september 2023) een stijging in het organische verkeer van 282% t.o.v. 2022. Daarnaast wilden we het gemiddelde conversieratio in Google Ads verhogen van 0,75% naar 0,85%. Echter staat dit nu op 1,26% (een stijging van ruim 81%). En last but not least: een omzetstijging van 116% met de webshop. Wat een prestatie! En we zijn er nog lang niet. Sterker nog; het beste moet nog komen. Nieuwsgierig geworden? Hou dan zeker de websites van WSB in de gaten!

Deze toppers hebben dit
mogelijk gemaakt

Kim

Magento Developer

Kalm, gefocust en vlijmscherp: een aantal kenmerken die je voor de Japanse cultuur, maar ook voor onze Magento-developer Kim zou kunnen opschrijven. Zijn passie voor deze cultuur vertaalt zich ook door in zijn werk. Want zoals een samurai zijn belagers aan zijn katana rijgt, zo rijgt Kim converterende webshops aaneen. Met een vlijmscherp oog voor code kan dat natuurlijk ook niet anders!

Aron

Online Marketeer

Aron, ook wel Benjamin genoemd, is de jongste collega binnen BURO210. Laat zijn collega’s zich vaak Boomers (zoek maar op) voelen door trends aan te halen waar nog niemand van gehoord heeft. Maar goed, wat wil je ook als influencer? Aron promoot namelijk zijn eigen kledinglijn op TikTok en krijgt wekelijks duizenden views op zijn video’s. En de energie die hij in zijn video’s steekt, die steekt hij ook in de campagnes van zijn klanten.

Arlette

Online Marketeer

De keuze voor de sushi op de foto van Arlette was vooral een praktische keuze. Ze had eigenlijk met nog legio andere gerechten kunnen kiezen. Jawel, deze online marketeer is een echte fijnproever en gaat vaak in goed gezelschap naar verschillende restaurants. Is ze online ook van alle markten thuis? Ja, zeker! Want hoewel haar hart sneller gaat kloppen van conversie optimalisatie, heeft Arlette na al ruim 5 jaar bij BURO210 eigenlijk van iedere dienst wel genoeg opgepikt. Welke uitdaging ga jij haar voorleggen?

Denice Holterman - Teamlead development

Denice

Team Lead Development

Als je Denice net leert kennen, denk je vast dat ze een heel normaal leven leidt: werken, sporten, Netflixen met haar vriend op de bank en een kat op schoot… Wat veel mensen echter niet weten, is dat Denice Peruaanse roots heeft. Tijdens haar studie heeft ze via een 7 maanden durende stage haar roots in Peru herontdekt. Misschien is dat dus het stukje Zuid-Amerikaans temperament dat je in haar stem hoort! Ach, als teamlead voor een afdeling zal dat zeker niet slecht van pas komen.

Jeroen

Magento Developer

Met Jeroen als stuurman weet je dat jouw Magento webshop de juiste koers richting stijgende omzetten vaart. In zijn vrije tijd staat deze Magento Developer namelijk aan het roer van verschillende jonge waterscouts. Het is dan ook geen wonder dat hij zo geduldig om kan gaan met problemen die zich voordoen. Als vrijwilliger bij de waterscouting zet hij alle zeilen bij om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Peter Rietveld - Online Marketeer

Peter

Online Marketeer

‘Remmen is angst, gang is alles.’ Een veelgehoorde kreet in de wintersport, die zomaar eens van Peter vandaan had kunnen komen. Peter gaat op de lange latten namelijk als een raket. Maar ook in zijn werk houdt hij de vaart erin. Zo heeft ‘Go-Go-Gadget’-Peter altijd wel een handige sneltoets, tool of trucje om je leven net wat makkelijker te maken. Een campagnebeheerder met zo’n grote trukendoos, daarbij ben je in goede handen!

Samen jouw online product ontwikkelen?

We nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking.